Carles Brugarolas: “Foc nou!”

Vull compartir amb tu, que m’honores llegint aquestes línies, un projecte d’esperança i d’il·lusió. Una llum al final d’un túnel que només si el travessem plegats anirem prou de pressa per gaudir-la.

I vull fer-ho avui, colpits pel que ha passat a Badalona, quan constatem que ni som tan forts com crèiem ni som encara capaços de proveir ni tan sols el que és elemental a totes les persones del nostre entorn, els nostres veïns i les nostres veïnes. Ara, en aquests temps tan difícils per a tanta gent, on la malaltia i la solitud ens assetgen, quan enyorem tant les abraçades, les encaixades que ens donen escalf i ens vinculen. Ni donar-nos les mans, podem. Dies en què veiem com moltes persones treballadores no troben el seu camí, com d’altres emprenedores ara no poden obrir aquelles altres llars nostres, les il·lusions dels seus comerços, l’escalf dels seus bars o els aromes dels seus fogons.

La llum rere la foscor és la d’un foc que duem endins. Sabem el que hem de fer, que ho volem fer amb tothom i per a tothom, sense perjudicar ningú, però no hem trobat encara el camí. Volem la llibertat perquè amb ella construirem les oportunitats que tothom mereix. Volem deixar ja els greuges sense fi per remar plegats cap a un nou futur que tenim a tocar si fem el que hem de fer. Hem d’alimentar aquest foc, revifar el que ja teníem i afegir-ne de nou i més poderós.

Des de la llibertat serem far de progrés, reducte de pau i d’entesa. Conquerim-nos-la, ens la mereixem, però ens l’hem d’acabar de guanyar. Tenim les eines, tenim la gent, només cal que les posem a treballar amb forces renovades per fer caure allò que ens tenalla.

Fem-ho, fem foc nou!

Carles Brugarolas
Regidor de Junts per Sant Cugat