Borja Aitor: “Sobre el debat de política general”

Es complia un any de la inhabilitació del Molt Honorable President Quim Torra, quan el Parlament de Catalunya vivia un nou debat de política general que, de moment, no podem ni anomenar debat de la nació. El marc autonòmic segueix escanyant les aspiracions legítimes de milions de catalans que veuen amb esperança i incertesa com el projecte de la República Catalana és més difícil d’implementar del que havíem predit però l’única via per protegir la nostra llengua, cultura i progrés econòmic i social.

A més, l’autonomia catalana no és només insuficient i maldestre per les contínues promeses incomplertes de l’Estat amb Catalunya, sinó que també es veu amenaçada i escapçada quan el Molt Honorable President Puigdemont va poder presentar-se i ser votat com a diputat a unes eleccions autonòmiques, que va guanyar dins de l’espai independentista, però no va poder ser votat entre els diputats i diputades per renovar la confiança del Parlament en aquelles eleccions del 21 de desembre de 2017 convocades il·legalment pel 155.

I com diu el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, en el seu discurs d’aquesta setmana i dirigint-se al Molt Honorable President Pere Aragonès, cal abandonar aquest lideratge de qui dia passa any empeny per tornar a marcar l’agenda i l’estratègia i donar resposta al 52% que va votar forces independentistes i que va donar 33 diputats a la taula de diàleg però també 32 diputats més a la confrontació intel·ligent.

Ara que s’aproxima l’aniversari del primer d’octubre, hem de mantenir viva aquella gran victòria i utilitzar els encerts i errors d’aquells dies per tornar-ho a fer i fer-ho junts i millor. La unitat estratègica al Congreso de los Diputados així com a Brussel·les i a l’exili en el Consell per la República son tan necessaris com mantenir oberta sempre la porta del diàleg i la negociació.

Alguns que puguin llegir aquest article es preguntaran on son les paraules dedicades a ensenyament, sanitat, habitatge, atur juvenil, clima, seguretat, ciència i un llarg etcètera d’àmbits sectorials que la Generalitat i ens municipals i supramunicipals han de gestionar. Deixi’m que els diguis que cada cop que parlem de República Catalana estem parlant precisament de més recursos per a totes aquestes polítiques de promoció econòmica i socials així com d’una gestió més propera i respectuosa amb els interessos de tot el territori i la nostra llengua, nervi de la cultura catalana.

Borja Aitor Arriaga
Junts per Sant Cugat