Borja Aitor: “Què està passant?”

El dijous 5 de novembre, mentre esmorzava ràpidament el primer que trobava a la cuina i just abans de sortir de casa per anar a treballar al col·legi, llegia les notícies sobre Sant Cugat i la meva atenció es va centrar en un titular del diari TOT Sant Cugat: Arxivada la denúncia de Ciutadans contra contractes de l’Ajuntamen”.

La notícia repicava pels despatxos i passadissos de l’Ajuntament, però sobretot, a l’olla de Twitter. L’alcaldessa d’ERC va convocar els mitjans de comunicació i premsa juntament amb els tinents d’alcaldia que li van atorgar el bastó de comandament, Pere Soler i Núria Gibert. Van alegrar-se que a la ciutat de Sant Cugat no hi hagués cap cas de corrupció i demanaven disculpes públiques per haver donat per bones unes acusacions sense fonament cap als seus adversaris polítics de Junts per Sant Cugat. La roda de premsa es va acabar amb un crit a posar-se a treballar per la ciutat respectant la pluralitat política i sumant esforços per recuperar econòmicament la ciutat i controlar la pandèmia.

Qui els escriu, acaba de fer un article fake. Una manera de fer que no es circumscriu només a Donald Trump i els seus seguidors sinó que també ha arribat a la nostra vila. Què està passant? El tinent d’alcalde Pere Soler va decidir contestar una piulada en la que m’alegrava que a Sant Cugat no hi hagués cap cas de corrupció. La seva resposta, en la línia del més pur estil trumpista, va ser reptar-me a buscar una acusació de “corrupció” que hagués fet ell mateix dirigida a governs anteriors de CiU i PDeCAT. Immediatament, vaig recordar-li una piulada seva de l’1 d’agost de 2020 on parlava de corrupció, CiU i PDeCAT. La seva piulada final: “ho segueixo mantenint, hereu i protagonistes” de la corrupció. Malauradament, tenim un govern que no s’alegra que en 30 anys no hi hagi cap polític ni funcionari acusat de corrupció. Seria deslegitimar el seu pacte contra la ciutat.

Mireia Ingla segueix sense demanar disculpes.

Borja Aitor Arriaga
Politòleg

Article publicat al TOT Sant Cugat