Borja Aitor: “Escollim independència i solvència. Votem Junts”

En poques setmanes, la ciutadania de Catalunya serem cridats novament a les urnes per escollir els nostres representants al Parlament de Catalunya que a la vegada hauran de posar-se d’acord per escollir qui ocuparà la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Segurament, moltes persones, fins i tot independentistes preocupades per la pandèmia i la situació econòmica de milers d’autònoms i empreses així com dels més de 100.000 aturats nous aquest passat 2020, us hauran dit que cal centrar tots els recursos en la vacunació massiva de la població i la recuperació econòmica i, per tant, aparcar el repte democràtic i la lluita per les nostres llibertats com són el dret de l’autodeterminació, la llibertat d’expressió, l’innegociable sufragi universal actiu i passiu o l’amnistia. La fatiga generalitzada posterior l’octubre de 2017 i els efectes de la repressió en una part important de l’independentisme disfressat de pragmàtic que es deixa acaronar pel deep state tampoc ajuden.

Però, hem d’escollir entre gestió i República? Personalment crec que la dicotomia és tramposa. El món és cada cop més complex. Sempre tindrem grans reptes al davant – no oblidem el gran desafiament de la gestió de l’aigua, el demogràfic o el canvi climàtic i la protecció del nostre Planeta-. D’acord amb aquesta filosofia política, les futures generacions podrien arribar a convertir-se en grans societats tecnocràtiques però mancades de grans somnis. De fet, podríem arribar al mateix punt d’inflexió que presenta la trama de la coneguda sèrie de la plataforma HBO “Years and years” on arriba un punt que ja és massa tard posar-se a treballar pels drets dels treballadors perquè entre tots ens hem deixat portar pel dia a dia.

El pròxim 14 de febrer tornarem a tenir urnes. Sentirem dir que cal deixar enrere el procés d’una “punyetera vegada”. Que cal centrar-nos en els problemes reals de la gent. Que la pandèmia i el tancament de moltes empreses han de ser al centre de les nostres preocupacions. Que el referèndum d’autodeterminació divideix la societat. El vot és l’eina de participació política que ens iguala – quin gran pas endavant vam fer quan el liberalisme polític es va imposar amb la revolucionària idea: una persona, un vot (per massa anys més tard sumar el vot de les dones)-. Les urnes són l’expressió més lliure de les persones. Les paperetes són les esperances de molta gent.

Responguem amb força que Catalunya ha de ser un projecte col·lectiu ambiciós i de progrés on no hàgim d’escollir entre salut o economia; entre drets o medi ambient; entre llibertats o oportunitats. Entre independència o solvència. Omplim les urnes de vots independentistes de Junts per Catalunya. Demostrem que som capaços de gestionar bé i fer possible el gran somni compartit de la República catalana

Borja Aitor Arriaga
Junts per Catalunya