Borja Aitor: “Ambició, solvència i credibilitat”

El primer Consell Nacional de Junts per Catalunya, l’òrgan de decisió més important del partit entre congressos i que té la gran responsabilitat de crear un projecte polític ambiciós, solvent i creïble, es va reunir el passat cap de setmana.

L’ambició nacional i de partit ha de ser i és enorme. No només aspirem a tenir la millor de les eines per deixar de ser independentistes i passar a ser independents, com deia el Vicepresident Jordi Puigneró, també cal teixir les propostes educatives, sanitàries, d’habitatge, promoció econòmica i digital, joventut, famílies, recerca i universitats així com d’altres temes com els drets dels animals, el canvi climàtic, l’energia i la fiscalitat. Els consellers i conselleres nacionals escollits per primàries tenen una alta responsabilitat i cal que treballin decididament per complir amb aquesta ambició de partit i nacional i, a la vegada, crear escola -la seva manera de fer serà clau per assentar les bases del futur del partit.

El Secretari General del partit, Jordi Sánchez, afirmava que amb aquest Consell Nacional encarem les eleccions municipals de 2023 traslladant als equips i afiliats locals una responsabilitat per ser ambiciosos també des de la nostra proposta a nivell local. A Junts per Sant Cugat tenim el deure de fiscalitzar el tripartit i preparar el millor equip per 2023 així com, conduir la necessària ambició en un projecte solvent que doni resposta a les necessitats i urgències però també als grans reptes que ens depara el segle present. La nostra portaveu, Carmela Fortuny va dir en un plenari de Sant Cugat que s’havia despertat la figura del santcugatenc emprenyat i ha de ser aquesta la nostra obsessió: recuperar l’esperança per un bon govern que doni estabilitat, seguretat i agilitat a les decisions que es prenen des de l’alcaldia.

I, és precisament l’alcaldia la primera estació d’un projecte polític que, ara sí, té un partit amb molt de talent que ens hem posat a treballar d’acord amb una organització sectorial i territorial, amb uns objectius concrets i resultats palpables, tal com fan les empreses amb la finalitat de generar credibilitat des de la màxima representació de la nostra ciutat.

Desafortunadament, Mireia Ingla posa en risc aquesta credibilitat constantment. Aquest cap de setmana passat, mentre uns treballaven des del Consell Nacional de Junts per Catalunya, l’alcaldessa republicana celebrava que a la Seu d’Urgell prenia possessió un alcalde d’ERC. El que no explica Ingla és que el traspàs d’alcaldia és fruit d’un pacte local amb Junts per la Seu d’Urgell. Quina credibilitat té l’alcaldessa quan celebra un pacte a la Seu que ella mateixa va rebutjar a Sant Cugat?

No vull acabar aquest article sense fer una crida a afiliats i afiliades perquè siguem ambiciosos, solvents i creïbles per deixar enrere el tripartit treballant per una gran majoria el 2023 que hem de fer junts, perquè ningú és prescindible en el nostre gran projecte i, a més a més, haurem d’aspirar a rebre la confiança de molta gent que, probablement, no ens votaria en altres circumstàncies.

Borja Aitor Arriaga
Junts per Sant Cugat