Aitor Arriaga: “Dues cares de la mateixa moneda”

L’any 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir reverenciar la democràcia cada 15 de setembre. Aquest sistema de poders i contrapoders, drets i llibertats, esperances i càstigs esdevé avui dia, el millor sistema conegut i el que més progrés, pau i solidaritat ens ha donat.

Tanmateix, les amenaces, com ja va succeir en el període d’entreguerres del segle passat, segueixen essent les mateixes; la falta d’oportunitats creixent, les desigualtats, l’atur estructural i juvenil, la precarietat laboral, el risc de pobresa i els tics autoritaris d’uns pocs que fan molt de soroll però que a la vegada connecten amb una part important de la ciutadania que ja no se sent partícip dels èxits (pocs) que anem consolidant. No oblidem, que en el cas de l’Estat espanyol, els seus tics autoritaris d’accent franquista destaquen entre els nostres socis europeus i trepitgen amb força la ciutadania catalana tan quan parlem de l’espoli fiscal denunciat pel Conseller Giró des del govern com al moviment independentista quan ens referim a l’exili i repressió a alcaldes, per citar alguns casos.

És en aquest context, que la inversió social i la creació d’oportunitats han de centrar l’atenció i esforços de totes aquelles persones que volem fer un servei públic i a la vegada protegir el nostre règim de drets i llibertats.

En el plenari de l’ajuntament de Sant Cugat, s’ha aprovat un nou contracte programa amb la Generalitat de Catalunya i més concretament amb el Departament de Drets Socials que lidera la Consellera, Violant Cervera. Sant Cugat tindrà més de 12,2 milions d’euros per oferir una millor atenció bàsica dels seus serveis socials i atenció domiciliària i es veuran beneficiats també, joves i adolescents així com les persones sense llar.

Democràcia i estat del benestar son dues cares de la mateixa moneda. El compromís de Junts per Catalunya per la democràcia i les llibertats és indissociable al compromís social, de benestar i oportunitats per a tothom. Des de Junts per Sant Cugat celebrem que la nostra presència al govern de la Generalitat de Catalunya serveixi per tenir més i millors polítiques públiques a favor de la gent que ens han d’ajudar a caminar cap a un Sant Cugat millor.

Seguim!

 

Aitor Arriaga, membre del Grup de Treball de Drets, llibertats i igualtat de Junts per Sant Cugat.

Article publicat a ElCugatenc