EL NOSTRE BLOC

SEGUEIX-NOS!

INSTAGRAM: @JUNTSXSTC

JuntsxStc proposa dedicar un espai del Claustre del Monestir a l’artista Pep Blanes

El grup municipal de Junts per Sant Cugat, coincidint amb el primer aniversari de la mort de Pep Blanes, artista santcugatenc, Premi Santcugatenc de l’Any 1996 i Fill Predilecte de Sant Cugatl’any 2011, proposa exposar al claustre del Monestir de Sant Cugat de dilluns a diumenge (els dies de visita del Claustre) la seva peculiar cadira de treball, acompanyada d’una explicació de qui va ser en Pep Blanes. Una cadira alçada, de fusta i dissenyada per a ús de l’artista que ell sempre utilitzava per dibuixar el Monestir de Sant Cugat.

A Pep Blanes se’l podia trobar al claustre santcugatenc pràcticament cada dia durant 32 anys, on passava moltes hores dibuixant el monument i xerrant amb santcugatencs, turistes o escolars a qui els hi explicava tot el que ell sabia del Monestir.

Aquesta proposta ha estat presentada pel grup municipal de Junts per Sant Cugat als membres de la Comissió informativa de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat presidida per la tinent d’alcalde Esther Madrona, qui va valorar molt positivament apuesta iniciativa.

Prèviament, Junts per Sant Cugat va comentar aquesta proposta amb la vídua de Pep Blanes, qui veuria amb molts bons ulls que la ciutat de Sant Cugat li fes aquest homenatge al desaparegut artista.

Pep Blanes va morir el 10 d’octubre de 2018 als 87 anys, avui fa un any. L’artista, per motius de salut, va deixar de dibuixar el claustre 2 anys abans del seu traspàs. Des d’aleshores la seva cadira està guardada a les instal·lacions del Museu de Sant Cugat (Monestir). Pep Blanes, a més, va publicar diversos llibres, tots ells dedicats al Claustre de Sant Cugat; unes publicacions que recullen bona part dels seus dibuixos i on explica les seves vivències i els silencis compartits amb els capitells. #art #monestir #SantCugat #capitells
JuntsxStc proposa dedicar un espai del Claustre del Monestir a l’artista Pep Blanes El grup municipal de Junts per Sant Cugat, coincidint amb el primer aniversari de la mort de Pep Blanes, artista santcugatenc, Premi Santcugatenc de l’Any 1996 i Fill Predilecte de Sant Cugatl’any 2011, proposa exposar al claustre del Monestir de Sant Cugat de dilluns a diumenge (els dies de visita del Claustre) la seva peculiar cadira de treball, acompanyada d’una explicació de qui va ser en Pep Blanes. Una cadira alçada, de fusta i dissenyada per a ús de l’artista que ell sempre utilitzava per dibuixar el Monestir de Sant Cugat. A Pep Blanes se’l podia trobar al claustre santcugatenc pràcticament cada dia durant 32 anys, on passava moltes hores dibuixant el monument i xerrant amb santcugatencs, turistes o escolars a qui els hi explicava tot el que ell sabia del Monestir. Aquesta proposta ha estat presentada pel grup municipal de Junts per Sant Cugat als membres de la Comissió informativa de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat presidida per la tinent d’alcalde Esther Madrona, qui va valorar molt positivament apuesta iniciativa. Prèviament, Junts per Sant Cugat va comentar aquesta proposta amb la vídua de Pep Blanes, qui veuria amb molts bons ulls que la ciutat de Sant Cugat li fes aquest homenatge al desaparegut artista. Pep Blanes va morir el 10 d’octubre de 2018 als 87 anys, avui fa un any. L’artista, per motius de salut, va deixar de dibuixar el claustre 2 anys abans del seu traspàs. Des d’aleshores la seva cadira està guardada a les instal·lacions del Museu de Sant Cugat (Monestir). Pep Blanes, a més, va publicar diversos llibres, tots ells dedicats al Claustre de Sant Cugat; unes publicacions que recullen bona part dels seus dibuixos i on explica les seves vivències i els silencis compartits amb els capitells. #art #monestir #SantCugat #capitells
La setmana de la gent gran també ens planteja reptes

Els estudis diuen que Catalunya té una població molt longeva, hi ha 1.382.000 de persones d’entre 60 i 79 anys. Això suposa el 24,4% de la població de Catalunya (14% a Sant Cugat). Es calcula que l’any 2030 a Espanya hi viuran 2 milions de dones grans soles (ara n’hi ha 800.000) i que l’any 2050 els fills i les filles del baby boom seran homes i dones de 75 a 95 anys.

Hem arribat a viure molt, cert, però aquesta vida no només ha de ser llarga, també ha de ser digna, i això crec que hem de dissenyar entre tots i totes polítiques encaminades a assolir els següents reptes:

No patir soledat (diuen que produeix el mateix mal que fumar 15 cigarretes diàries).
Garantir les pensions (les polítiques contra l’atur són fonamentals).
Disposar de serveis d’atenció i cura de qualitat (tecnologia sí, però professionals també).
Tenir accés a la informació (l’administració electrònica no pot ser excloent).
Poder envellir de forma saludable.
Estic convençuda que des de les ciutats podem fer molta feina si ens ho proposem. Les ciutats han de ser cuidadores amb majúscules i generoses amb la seva gent més gran, des de la proximitat, treballant braç a braç amb el col·lectiu de gent gran.

A Sant Cugat, tenim sort, les entitats de gent gran demostren una vitalitat envejable, ho hem vist aquests dies de la Setmana de la Gent gran, amb l’organització d’un munt d’actes: des d’unes olimpíades fins a un debat relacionat amb el bon tracte, passant per un concert coral, una obra de teatre, una visita al Monestir, i finalment, una caminada cap al Pi d’en Xandri. Un gran programa, enhorabona! Demà també s’inaugura el Curs de les Aules Universitàries de la Gent Gran, una altra demostració de la vitalitat d’aquest col·lectiu a Sant Cugat.

Tenim uns reptes, tenim una oportunitat, ens hi posem?

CARMELA FORTUNY és regidora portaveu de Junts per Sant Cugat @carmelastc
La setmana de la gent gran també ens planteja reptes Els estudis diuen que Catalunya té una població molt longeva, hi ha 1.382.000 de persones d’entre 60 i 79 anys. Això suposa el 24,4% de la població de Catalunya (14% a Sant Cugat). Es calcula que l’any 2030 a Espanya hi viuran 2 milions de dones grans soles (ara n’hi ha 800.000) i que l’any 2050 els fills i les filles del baby boom seran homes i dones de 75 a 95 anys. Hem arribat a viure molt, cert, però aquesta vida no només ha de ser llarga, també ha de ser digna, i això crec que hem de dissenyar entre tots i totes polítiques encaminades a assolir els següents reptes: No patir soledat (diuen que produeix el mateix mal que fumar 15 cigarretes diàries). Garantir les pensions (les polítiques contra l’atur són fonamentals). Disposar de serveis d’atenció i cura de qualitat (tecnologia sí, però professionals també). Tenir accés a la informació (l’administració electrònica no pot ser excloent). Poder envellir de forma saludable. Estic convençuda que des de les ciutats podem fer molta feina si ens ho proposem. Les ciutats han de ser cuidadores amb majúscules i generoses amb la seva gent més gran, des de la proximitat, treballant braç a braç amb el col·lectiu de gent gran. A Sant Cugat, tenim sort, les entitats de gent gran demostren una vitalitat envejable, ho hem vist aquests dies de la Setmana de la Gent gran, amb l’organització d’un munt d’actes: des d’unes olimpíades fins a un debat relacionat amb el bon tracte, passant per un concert coral, una obra de teatre, una visita al Monestir, i finalment, una caminada cap al Pi d’en Xandri. Un gran programa, enhorabona! Demà també s’inaugura el Curs de les Aules Universitàries de la Gent Gran, una altra demostració de la vitalitat d’aquest col·lectiu a Sant Cugat. Tenim uns reptes, tenim una oportunitat, ens hi posem? CARMELA FORTUNY és regidora portaveu de Junts per Sant Cugat @carmelastc
Una de les decisions de la Sra. Ingla i dels seus socis del tripartit ha estat retirar de la planta noble de l’Ajuntament l’obra d’art ‘Equitat’, creada amb molt amor per una vintena de nois i noies. Una obra que pretenia sensibilitzar sobre la corresponsabilitat que tots tenim amb les persones amb alguna discapacitat evitant la seva exclusió social. Una obra fruit del projecte Windown que sosté que no existeix discapacitat quan les persones troben el suport necessari per créixer i exercir els seus drets de ciutadania.
Estava ubicada al vestíbul del gabinet d’alcaldia per decisió de l’alcaldessa Carmela Fortuny. Sra. Ingla, com pot retirar-la sense comunicar-ho als seus autors? Li prego que la retorni al seu lloc d’honor; seria una molt bona notícia i una mostra de sensibilitat especialment, amb aquelles persones que tenen unes capacitats diferents.
Tothom sap que les presses són males conselleres, però rectificar és de savis. Hi ha decisions que cal posar-les en remull abans de fer-les efectives.
El seu entorn més fidel i proper desconeix absolutament la realitat de la ciutat, però no és un tema d’interès, d’implicació, ni de temps per aprendre. És un tema de sensibilitat i d’empatia amb Sant Cugat, la seva gent i els projectes culturals i socials. El fotut és que la sensibilitat i l’empatia ni s’aprèn ni es treballa; se’n té o no se’n té.
Sense anar més lluny, vostè Sra. Ingla va arribar més de 20 minuts tard al pregó de la Festa Major del barri del Monestir – Sant Francesc, obviant els nervis dels pregoners, els noies i noies del Taller Jeroni de Moragas, coautors de l’esmentada obra d’art ‘Equitat’. Es va adreçar als presents sense demanar disculpes ni justificar el seu retard.
Tot plegat li pot semblar una anècdota, però és un exemple molt significatiu. Indica una manera de fer molt concreta. La nostra història l’escrivim cada dia amb els nostres encerts i errors. I aquest govern resta més que suma. La ciutat no està contenta, la seva manera d’actuar no agrada. Les paraules no lliguen amb els fets. Ser alcalde no és només un títol o fer-se fotos. Si el càrrec no va acompanyat de sensibilitat, la ciutat avançarà poc.

@josepmvalles, regidor de @juntsxstc
Una de les decisions de la Sra. Ingla i dels seus socis del tripartit ha estat retirar de la planta noble de l’Ajuntament l’obra d’art ‘Equitat’, creada amb molt amor per una vintena de nois i noies. Una obra que pretenia sensibilitzar sobre la corresponsabilitat que tots tenim amb les persones amb alguna discapacitat evitant la seva exclusió social. Una obra fruit del projecte Windown que sosté que no existeix discapacitat quan les persones troben el suport necessari per créixer i exercir els seus drets de ciutadania. Estava ubicada al vestíbul del gabinet d’alcaldia per decisió de l’alcaldessa Carmela Fortuny. Sra. Ingla, com pot retirar-la sense comunicar-ho als seus autors? Li prego que la retorni al seu lloc d’honor; seria una molt bona notícia i una mostra de sensibilitat especialment, amb aquelles persones que tenen unes capacitats diferents. Tothom sap que les presses són males conselleres, però rectificar és de savis. Hi ha decisions que cal posar-les en remull abans de fer-les efectives. El seu entorn més fidel i proper desconeix absolutament la realitat de la ciutat, però no és un tema d’interès, d’implicació, ni de temps per aprendre. És un tema de sensibilitat i d’empatia amb Sant Cugat, la seva gent i els projectes culturals i socials. El fotut és que la sensibilitat i l’empatia ni s’aprèn ni es treballa; se’n té o no se’n té. Sense anar més lluny, vostè Sra. Ingla va arribar més de 20 minuts tard al pregó de la Festa Major del barri del Monestir – Sant Francesc, obviant els nervis dels pregoners, els noies i noies del Taller Jeroni de Moragas, coautors de l’esmentada obra d’art ‘Equitat’. Es va adreçar als presents sense demanar disculpes ni justificar el seu retard. Tot plegat li pot semblar una anècdota, però és un exemple molt significatiu. Indica una manera de fer molt concreta. La nostra història l’escrivim cada dia amb els nostres encerts i errors. I aquest govern resta més que suma. La ciutat no està contenta, la seva manera d’actuar no agrada. Les paraules no lliguen amb els fets. Ser alcalde no és només un títol o fer-se fotos. Si el càrrec no va acompanyat de sensibilitat, la ciutat avançarà poc. @josepmvalles, regidor de @juntsxstc
L’esperit de l’ 1 d’octubre

Avui fa dos anys de la gran mobilització pacífica de la gent, i som moltes i moltes les persones que hi pensem, que recordem, que revivim la nostra participació d’una manera o d’altra, que imaginem, que ens emprenyem, que ens il·lusionem, que ens entristim… barreja de sentiments.

Us vull parlar de l’esperit de l’1 d’octubre. L’1 d’octubre ens va unir, ens va fer forts. I és amb aquest esperit que caldrà afrontar els dies que s’apropen. La sentència obrirà una nova etapa en que l’independentisme haurà d’incrementar la iniciativa. De la mateixa manera que ho va fer l’1 d’octubre. Estem més preparats, estem més forts. I ho hem de fer més units que mai. Volem i ens mereixem un país millor. I també volem respecte i democràcia. I seguim reivindicant aquest país millor, des del moviment pacífic i no violent. Però cal fer-ho units.

Llibertat, justícia i democràcia. En això el 80% del país hi està d’acord. Independentistes o no independentistes,  però d’acord en aquests 3 conceptes. Fem un front comú, units pel rebuig a la repressió, pel rebuig a la monarquia, units per construir república. Per defensar la llibertat, la justícia i la democràcia. Aquest és l’esperit de l’1 d’octubre. Ho vam fer, tornem-ho a fer perquè la suma d’esforços ens multiplica.

El moment que vivim ens interpel.la a actuar, amb intel·ligència i determinació Avui i cada dia toca reivindicar-nos com a poble. Som persones, ens cansem, defallim, tenim dret a fer-ho… però som un poble determinat,  ens tornem alçar i seguirem lluitant amb més força, si cal, per a canviar l’estat de les coses. “Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats” (Carles Puigdemont)

Carmela Fortuny, regidora de Junts per Sant Cugat @carmelastc
L’esperit de l’ 1 d’octubre Avui fa dos anys de la gran mobilització pacífica de la gent, i som moltes i moltes les persones que hi pensem, que recordem, que revivim la nostra participació d’una manera o d’altra, que imaginem, que ens emprenyem, que ens il·lusionem, que ens entristim… barreja de sentiments. Us vull parlar de l’esperit de l’1 d’octubre. L’1 d’octubre ens va unir, ens va fer forts. I és amb aquest esperit que caldrà afrontar els dies que s’apropen. La sentència obrirà una nova etapa en que l’independentisme haurà d’incrementar la iniciativa. De la mateixa manera que ho va fer l’1 d’octubre. Estem més preparats, estem més forts. I ho hem de fer més units que mai. Volem i ens mereixem un país millor. I també volem respecte i democràcia. I seguim reivindicant aquest país millor, des del moviment pacífic i no violent. Però cal fer-ho units. Llibertat, justícia i democràcia. En això el 80% del país hi està d’acord. Independentistes o no independentistes, però d’acord en aquests 3 conceptes. Fem un front comú, units pel rebuig a la repressió, pel rebuig a la monarquia, units per construir república. Per defensar la llibertat, la justícia i la democràcia. Aquest és l’esperit de l’1 d’octubre. Ho vam fer, tornem-ho a fer perquè la suma d’esforços ens multiplica. El moment que vivim ens interpel.la a actuar, amb intel·ligència i determinació Avui i cada dia toca reivindicar-nos com a poble. Som persones, ens cansem, defallim, tenim dret a fer-ho… però som un poble determinat, ens tornem alçar i seguirem lluitant amb més força, si cal, per a canviar l’estat de les coses. “Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats” (Carles Puigdemont) Carmela Fortuny, regidora de Junts per Sant Cugat @carmelastc
Parlem d’esport?

Ara fa uns dies, vàrem poder llegir en una entrevista a la regidora d’esports on avançava les propostes de govern per aquest nou mandat, i les veritat és que ens van sorprendre per la manca de projecte, la voluntat d’aturar-ne d’altres ja en marxa i el desconeixement de tot el què ha passat aquest quatre anys.

L’única proposta que hem pogut llegir envers els equipaments fa referència al manteniment de les instal·lacions esportives, cosa que és intrínseca al propi dia a dia de la gestió dels equipaments esportius. Hi ha molts projectes en marxa pels quals és necessari seguir apostant per fer de la xarxa d’equipaments esportius una eina que respongui a les necessitats de la ciutadania i les entitats. La coberta de la piscina del Parc Central, el Bike Center, la zona esportiva de Mira-sol, el Pavelló de Gimnàstica Rítmica, les cobertures de pistes, entre molts altres temes, no haurien de caure de l’agenda d’inversions.

Tampoc vaig entendre la decisió d’aturar el programa municipal de valors, i menys anunciar-ho amb la temporada ja en marxa i per la premsa. Un programa que ha estat desenvolupat amb les entitats de la ciutat i 5 partners europeus amb prestigi reconegut en l’àmbit dels valors a l’esport; reconegut per programa europeu ERASMUS+. A més de 4 anys de recorregut, mereix un reconeixement més gran per l’actual equip de govern i una aposta ferma per l’esport com a eina de formació i desenvolupament dels i les esportives de Sant Cugat.

La millor manera de desenvolupar els projectes de la ciutat és treballant amb els agents que hi estan implicats. Quan es prenen decisions, poden agradar o no, i cal respectar-ho. Però abans de prendre decisions s’hauria de parlar amb tots aquells i aquelles que han treballat durant anys per fer realitat els projectes i enriquir la vida esportiva de la ciutat.

Nosaltres tenim un bon projecte.

Eloi Rovira i Campos és regidor de Junts per Sant Cugat @eloirovira
Parlem d’esport? Ara fa uns dies, vàrem poder llegir en una entrevista a la regidora d’esports on avançava les propostes de govern per aquest nou mandat, i les veritat és que ens van sorprendre per la manca de projecte, la voluntat d’aturar-ne d’altres ja en marxa i el desconeixement de tot el què ha passat aquest quatre anys. L’única proposta que hem pogut llegir envers els equipaments fa referència al manteniment de les instal·lacions esportives, cosa que és intrínseca al propi dia a dia de la gestió dels equipaments esportius. Hi ha molts projectes en marxa pels quals és necessari seguir apostant per fer de la xarxa d’equipaments esportius una eina que respongui a les necessitats de la ciutadania i les entitats. La coberta de la piscina del Parc Central, el Bike Center, la zona esportiva de Mira-sol, el Pavelló de Gimnàstica Rítmica, les cobertures de pistes, entre molts altres temes, no haurien de caure de l’agenda d’inversions. Tampoc vaig entendre la decisió d’aturar el programa municipal de valors, i menys anunciar-ho amb la temporada ja en marxa i per la premsa. Un programa que ha estat desenvolupat amb les entitats de la ciutat i 5 partners europeus amb prestigi reconegut en l’àmbit dels valors a l’esport; reconegut per programa europeu ERASMUS+. A més de 4 anys de recorregut, mereix un reconeixement més gran per l’actual equip de govern i una aposta ferma per l’esport com a eina de formació i desenvolupament dels i les esportives de Sant Cugat. La millor manera de desenvolupar els projectes de la ciutat és treballant amb els agents que hi estan implicats. Quan es prenen decisions, poden agradar o no, i cal respectar-ho. Però abans de prendre decisions s’hauria de parlar amb tots aquells i aquelles que han treballat durant anys per fer realitat els projectes i enriquir la vida esportiva de la ciutat. Nosaltres tenim un bon projecte. Eloi Rovira i Campos és regidor de Junts per Sant Cugat @eloirovira

TWITTER: @JUNTSXSTC

Quan ens volen dir que no hi ha camins per la independència, la sentència demostra que la independència és el camí. Contra la sentència, independència. Per cert, continuo manifestant-me. La sentència ha condemnat també aquest dret #amnistia #laforcadelagent

🔔🔔ATENCIÓ
Tots els que no sou a l'aeroport, aneu davant l'ajuntament de Sant Cugat a les 20:00h.
Cal fer una concentració important per expressar el nostre rebuig a la sentència.
#HoTornaremAFer
@totsantcugat @cugatmedia @elCugatenc @ercsantcugat @cupsantcugat @juntsxstc

L’alcaldessa @mireiaingla assegura que “sabíem que arribaria un dia aquesta sentència", i que compta "amb el suport explícit del PSC que, en un moment tan dur, ens han fet arribar el seu suport". https://t.co/YcnzL0Fzuk #SantCugat

Aturada a l’AMB en rebuig a la sentència/venjança !!!! Tot el nostre suport als presos polítics i a les seves famílies. No defallirem mai, nosaltres creiem en la democràcia i la justícia, la de veritat !!!! Ni oblit ni perdó !!!! #HoTornaremAFer #LlibertatPresosPoliticsiexiliats

Load More...

FACEBOOK: @JUNTSXSTC

4 weeks ago

Avui fa 101 dies que la Sra. Ingla i el seu tripartit (ERC, PSC i CUP) governen Sant Cugat i encara ... See more

Existeix una dificultat damunt de la taula que és l'accés a l'habitatge per part de la ciutadania.

1 month ago

Avui Junts per Sant Cugat ha fet la seva ofrena floral al monument de Rafael de Casanova a Sant ... See more

1 month ago

Lamentem comunicar que causa del mal temps ANUL.LEM les havaneres que estaven programades per avui ... See more

1 month ago

@juntsxstc et convida a la cantada d'havaneres a càrrec del grup santcugatenc "Els nois de ... See more

1 month ago

Et convidem a gaudir de la cantada d'havaneres del grup santcugatenc "Els nois de l'eixida", que ... See more

1 month ago

Carmela Fortuny, regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, inicia nova ... See more

El conjunt de les persones que formem part del projecte polític Junts per Sant Cugat volem, ... See more

2 months ago

El regidor Josep Maria Vallès comparteix un nou article que ha publicat:

Jo mai abans havia format part del govern ni de l’oposició de l’Ajuntament de Sant Cugat, la ... See more

3 months ago

per Carmela Fortuny Alcaldessa de Sant Cugat 12 de juliol de 2019 Els cicles electorals són d'una ... See more

3 months ago

Continuarem treballant pel Sant Cugat que ens estimem!
https://t.co/0Xqo7hLLCj

Sant Cugat és una ciutat amiga de les empreses, generadora d'oportunitats, amb un urbanisme a ... See more

3 months ago

Continuarem treballant pel Sant Cugat que ens estimem!
https://t.co/0Xqo7hLLCj

Sant Cugat és una ciutat amiga de les empreses, generadora d'oportunitats, amb un urbanisme a ... See more

« 2 of 3 »