Carmela Fortuny: “L’Emèrit”

A l’inici de l’estiu deia que seria un estiu molt diferent i realment ha estat així. Durant tot l’agost la Covid-19 i els seus rebrots han obert tots els telenotícies conjuntament amb altres fets molt rellevants com l’explosió d’uns dipòsits al port de la ciutat Beirut, l’autoritarisme creixent a Bielorússia en resposta a la protesta massiva de la ciutadania que reclama major llibertat o el fet més proper de la fugida d’Espanya del Rei Emèrit.

Aquest exili voluntari i vergonyós de Joan Carles I per les acusacions de corrupció fa més evident l’obsolescència d’un règim sorgit de la transició política que reclama canvis urgents en l’àmbit polític, social i judicial.

Que Joan Carles I marxi d’amagat per corrupte, és tan qüestionable com  el silenci i la complicitat del Gobierno Español en la fugida així com que el PSOE, PP i VOX no permetin que el Congrés de Diputats investigui el cas i per tant provoquin que la ciutadania no tinguem, encara, informació exhaustiva de tots els fets.

Com podem dir que Espanya és una democràcia consolidada amb aquest panorama? Tenim un govern que permet la fugida d’un delinqüent, la cúpula del sistema judicial nostàlgica d’altres temps i per si no n’hi hagués prou, el menyspreu a Catalunya persisteix en tots els àmbits actuant en contra dels interessos de la ciutadania del nostre país i especialment exercint una forta repressió vers les persones que legítimament volem una República Catalana independent.

Aquest escenari requereix canvis urgents i mantenir la lluita per aconseguir un país amb més llibertat i justícia social.

Carmela Fortuny
Portaveu i regidora  de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat