Carmela Fortuny: “Sensacions d’un estiu incert”

Voldria escriure sobre els paisatges de l’estiu, sobre el mar, sobre la dolça sensació que produeixen els peus descalços sobre la sorra i les llargues nits d’estiu al voltant d’una guitarra, però no puc, no tinc paraules. Aquest estiu, la incertesa, la frustració però també la il·lusió s’apoderen de mi.

Ho deia en un altre article, aquest estiu és diferent. D’entrada l’encarem amb molta incertesa i molt atents i atentes a tot el que està passant amb la Còvid-19 en el nostre territori i al món sencer. La mascareta ens ofega i ens protegeix alhora, tornar al confinament ens espanta però ens salva, hem de conviure amb el virus i amb la incertesa  fins que no tinguem la vacuna. Gens senzill per a ningú i menys per als que la feina els penja d’un fil, poden perdre l’habitatge o han de fer mans i mànigues per mantenir el negoci obert, per a posar-vos algun exemple.

Per altra banda, molta gent, l’encarem amb frustració i molta ràbia pel retorn dels presos polítics a la presó fruit de la decisió de la Fiscalia de l’Estat que ha propiciat la suspensió del tercer grau en una nova vulneració dels seus drets fet que trenca les possibilitats de diàleg amb l’Estat Espanyol ja que, amb aquesta aplicació del règim penitenciari, el sistema judicial espanyol s’allunya cada cop més dels sistemes propis de les democràcies plenes i consolidades.

Finalment, molts, l’encarem també engrescats construint i enfortint un nou projecte polític que vol fer possible un país nou, una Catalunya lliure, una Catalunya amb recursos suficients per a poder portar a terme polítiques de justícia ambiental, econòmica i social. És molt motivador que tanta gent vulgui participar-hi i em fa molta il·lusió formar-ne part.

Permeteu-me doncs que els meus millors desitjos per aquest estiu siguin per les famílies que ho estan passant més malament, pels presos i preses polítiques i les seves famílies i finalment siguin també per a totes aquelles persones que #Junts i #Juntes no defallirem en construir un país lliure.

Amb aquest còctel de sensacions us desitjo un molt bon estiu!

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu de Junts per Sant Cugat

Article publicat al TOT Sant Cugat