Conseqüències de la COVID-19 a Valldoreix

En les darreres setmanes ens hem enfrontat a un repte enorme, una pandèmia global. Evidentment, a Valldoreix, també hem sofert les conseqüències de la COVID-19. En primer lloc, volem fer arribar el nostre condol a les persones que han perdut algú estimat, el nostre suport a les que han patit la malaltia, i el nostre agraïment als treballadors sanitaris i de serveis essencials.

Hi ha col·lectius que han estat castigats amb més força per la malaltia, per exemple, les residències d’avis. Malauradament, a algunes hi ha hagut víctimes i han patit la falta de material. Des de l’EMD els hem fet arribar el nostre suport amb material com ara pantalles, mascaretes, guants… Part d’aquest material és fruit de donacions d’associacions, d’altre comprat per l’EMD.

Des que els i les alumnes de l’Escola Bressol de Valldoreix es van haver de quedar a casa, les professionals de l’escola han estat en contacte amb les famílies, donant-los consells pedagògics i útils per ajudar a assumir la situació. Des de l’EMD vam decidir no passar més rebuts atesa la situació.

Un altre col·lectiu que ha patit molt els efectes de la COVID-19 és el dels restauradors. Per tal d’ajudar-los a encarar el desconfinament, l’EMD els ha facilitat ampliar les terrasses de manera que puguin tenir més taules operatives tot respectant les mesures de distanciament decretades per les autoritats. En la mateixa línia, no se’ls cobrarà el cànon d’ocupació de la via pública de l’any 2020.

Han estat unes setmanes intenses, i ens esperen temps difícils, però no ens hem de deixar vèncer pel desànim i hem d’encarar el futur amb energia i no oblidar mai que junts arribarem on calgui.

Elena Degollada
Vocal Economia, Participació Ciutadana, Educació, Gent Gran, Comerç i Serveis Socials de l’EMD de Valldoreix

Aquest article s’ha publicat al TOT Sant Cugat