Els carrers que volem

Vivim moments claus que definiran el futur i per inversemblant que sigui, aquest futur és a les nostres mans. S’ha parlat molt de nous models de mobilitat que suposarien grans canvis urbanístics, nous plantejaments que posen els vianants al centre de tot, però la ciutat és molt més que això.

Aquesta pandèmia ho ha tergiversat tot i ha pres la vida a tots els nostres carrers. El centre de la ciutat ha quedat desèrtic. Tanmateix la gran càrrega de les conseqüències que s’han derivat se l’ha endut el comerç local. I és precisament aquí on la nostra actitud, la nostra manera de fer i els nostres hàbits de consum jugaran un paper clau. Tot dependrà de què és el que realment volem. Volem una imatge de locals buits i tancats? Volem una ciutat buida sense vida?

Al meu entendre és precisament el comerç local, el motor de l’activitat, el motor de la cohesió, en definitiva, el que ens defineix com a poble. I crec que no m’equivoco si dic que a tots ens agrada caminar pels nuclis dels nostres barris, i saber que tenim la nostra fleca de confiança, el nostre mercat de proximitat, les nostres perruqueries, les nostres botigues de roba i veure les terrasses de bars i restaurants plenes de gom a gom, plenes de vida.

La reactivació del comerç local no serà gens fàcil i dependrà tant de comerciants com de consumidors. Certament caldrà incentivar els diferents comerços a potenciar la venda de productes i serveis online, però així mateix el nostre compromís envers la ciutat què volem passarà perquè siguem nosaltres els qui ens personem als locals i hi consumim. La millor manera de preservar el comerç local és anant-hi.

Marc Ledesma
President de la JNC de Sant Cugat

Aquest article l’ha publicat el TOT Sant Cugat