VÍDEO ple Ajuntament. Intervencions de Carmela Fortuny sobre el “cas Palau”

 

Sant Cugat és una ciutat on hi vivim més de 90.000 persones molt o bastant satisfetes de com és. Una ciutat amb 13 parcs i moltes zones verdes que a més de pulmó han procurat un confinament més amable, una ciutat amb una gent emprenedora (+3000 empreses) i activa, una societat solidària i educadora. 61 centres educatius, una ciutat saludable i jove. Sant Cugat és com és perquè durant 40 anys els equips de govern successius hi han dedicat hores i hores, molt esforç i molta il.lusió de les persones del govern i de l’oposició, des del PSC, amb l’alcalde Àngel Casas, fins als governs de CiU amb el PP, CiU amb ERC, CiU a soles i CIU amb PSC.
Fins ara, i durant aquests 40 anys el clima institucional sempre ha estat constructiu i correcte malgrat les discrepàncies ideològiques evidents.

Com es tiren endavant els projectes?
Per a la transformació de la ciutat s’han aprovat i tirat endavant multitud de projectes, inversions, unes de molta transcendència i altres de més modestes però també importants i necessàries per a la ciutadania.
Els polítics que formen govern donen directrius polítiques, no gestionen els projectes. Així doncs qualsevol projecte s’inicia amb unes directrius polítiques que engeguen tota la maquinària administrativa i de gestió. Les direccions, tècnics, funcionaris, interventor i secretària hi participen i donen el seu imprescindible vist i plau al procediment i si no és així, no es poden dur a terme els projectes. Són diners públics i el rigor ha de ser màxim.
Sempre hem confiat amb la professionalitat dels treballadors públics d’aquest ajuntament. Hi confiem plenament i no gosem posar en dubte, com vostès en aquesta moció, la seva vàlua i ètica.

Condemnen la corrupció!
Des de Juntsxstc REITEREM La nostra més contundent condemna a qualsevol mena de corrupció.
El tribunal suprem ha ratificat la sentència que fa referència al cas del Palau de la Música i ha determinat els culpables, ha fixat unes penes de presó i unes indemnitzacions per retornar allò que es va manllevar.
La sentencia condemna CDC per comissions rebudes d’empreses constructores, entre les quals Ferrovial que va guanyar el concurs per construir el Pav3
CDC ja ha estat condemnada i ha de fer front a la devolució dels diners i a les sancions corresponents. Des de Juntsxstc també ho hem condemnat políticament i ho condemnem avui en aquest ple.

Aquella licitació, formalitzada fa 18 anys, ha estat investigada fins a l’avorriment i amb tota la col·laboració tècnica i política dels anteriors governs de l’Ajuntament, tant de CiU com de PDeCAT-Demòcrates. Ha estat la licitació més investigada de tota la història de l’ajuntament.

El que queda clar però en la sentència és que l’ajuntament d’aquell moment no va fer res malament. La licitació no es posa en dubte. Com ajuntament es va actuar correctament.
VOSTÈS VOLEN FER DE JUTGES, VOLEN REVISAR UNS FETS QUE JA HAN ESTAT INVESTIGATS, JUTJATS I CONDEMNATS.

Aquesta investigació exhaustiva ha conclòs que no veu cap defecte en aquella licitació. És a dir, no formula CAP OBSERVACIÓ A L’ACTUACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT.
No hi ha hagut ningú ni investigat, ni encausat, ni condemnat.

L’actitud de Junts per Sant Cugat i l’actitud del tripartit…
Totes les afirmacions que s’estan fent respecte als alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores de la CiU d’aleshores i els actuals de Junts per Sant Cugat són simplement calúmnies o injúries.

No ve de nou, ja fa molt de temps que observem amb preocupació extrema com els regidors i regidores del tripartit de Sant Cugat no tenen cap problema en embrutar-ho tot per un simple interès electoral, i tal com anem dient, per: justificar el pacte que els ha portat al govern municipal i desviar l’atenció a la manca de projecte de ciutat i la paràlisi en la gestió.
Ben entrat el mes de maig i encara no han estat capaços de presentar una proposta de pressupost 2020.

Això ens resulta especialment greu i dolorós en les circumstàncies que viu el país, que entenem que reclama la màxima unitat i actitud constructiva per part dels partits polítics.

Ens provoca més perplexitat encara, el terrible deteriorament que es genera en la capacitat d’interlocució i de sumar propostes, coneixements i experiència per fer front a l’actual crisi social derivada de la Covid-19.

Tornem a insistir un cop més en la nostra condemna a qualsevol forma de corrupció política, vingui d’on vingui, de les files pròpies o de les alienes, per acció o per omissió. Ens considerem i ens reivindiquem com a polítics honestos. El recorregut personal i/o polític de les persones que integren el nostre grup municipal ho avala sobradament

Denunciem que l’estratègia dels partits del govern representa una greu contaminació democràtica.

A la vista de què aquesta estratègia duta a terme pels partits de govern no només no és passatgera ni fruit d’un moment d’escalf, sinó que és estructural i forma part troncal del seu relat de l’anomenada “d’emergència ètica”, reivindiquem que durant l’etapa de govern de CiU i del PDeCAT – Demòcrates aquest ajuntament ha estat reconegut dins i fora les nostres fronteres per les seves polítiques econòmiques, socials i de transparència.

Reivindiquem que l’ètica dels càrrecs electes passa també per informar adequadament als veïns i veïnes i no llençar acusacions que no tenen cap fonament.

REBUTGEM QUALSEVOL MENA DE CORRUPCIÓ
No hi ha hagut ningú de l’ajuntament ni investigat, ni encausat, ni condemnat.

No seré jo qui defensi a ferrovial ni al Millet ni al Montull ni a les persones de convergència que van tramar tota aquesta deplorable manera de fer.
Però sí que seré jo, ja que vostès no ho fan, que defensi aquesta institució i a tots els equips i funcionaris que hi hem treballat. En cap foli de la sentència hi consta ningú de l’ajuntament acusat de res. La licitació es va fer bé. El concurs va ser correcte i així es va determinar abans de la sentència.
Això, a vostès no els tranquil·litza sinó que els molesta. Prefereixen tergiversar la sentència i fer-ne una lectura que només pretén amagar la seva inoperància i la paràlisi durant l’any que fa que governen entre els tres, ERC, PSC /PSOE i la CUP
Junts condemna tota mena de corrupció, per això s’ha fet un procés intern. No facin de jutges, facin de polítics i resolguin problemes, que ara mateix n’hi ha molts. 300 empreses ja han tancat i 2800 persones estan a l’atur. ACTUÏN URGENTMENT, els hi demanem per Sant Cugat. Deixin de gesticular, d’amagar-se darrere una càmera, un titular o un fil de Twitter i treballin per a tots i totes. Pels que estant tant contens i celebren el canvi com pels que no ho estan gens.
Continuaran durant tres anys més amb aquest escarni persistent? Perquè si no es concentren en la feina de fer ciutat, Sant Cugat corre perill de degradar-se i deixar de ser aquesta ciutat que entre tots hem construït. Els anys passen ràpidament i els mandats també, el temps vola i si no s’hi posen, passaran 4 anys i no hauran fet res.
ACABO… un missatge per a la ciutadania: Les condemnes i les penes han estat ratificades pel tribunal suprem. Un episodi deplorable, sens dubte però NO HI HA CAP TÈCNIC, NI CAP POLÍTIC NI CAP FUNCIONARI DE SANT CUGAT INVESTIGAT, ENCAUSAT O CONDEMNAT.