L’avís de la terra

Llegint l’escrit “La terra ens crida” de la nostra companya Núria Fernández, que veu des de la seva finestra la varietat de plantes i flors, perquè sembla que estem sanant la nostra terra. Jo que sóc aficionat de sempre als insectes, especialment les papallones (n’havia col·leccionat més de mil, que les vaig cedir a un museu d’Aguilar de Campo, en canviar-me de casa).

Avui he vist la primera, encara que només ha estat una vulgar Pieris Brassicae, espero que aquest estiu poder veure les primeres Papilio Machaon, les Vanesa Atlanta o les tan vistoses Gonepteryx Cleopatra i a finals d’estiu en zones altes l’espectacular Charaxes Jasius, que aquesta última fa anys que no en veig cap.

Jo també crec que la natura es refà del maltractament que li hem donat i necessitava una aturada de l’agressió de l’home per sanar. Encara que no hi confio massa, tan de bo li fem cas a l’avís que hem tingut per veure que la terra no s’ha de malmetre i s’ha de respectar perquè puguem gaudir dels seus beneficis.

I tal com diu la Núria, escoltem el seu crit.

Salvador Fenollar