No ens podem permetre perdre el 50% del talent

Molt aviat celebrarem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquest any a més, es celebra el 25è aniversari de la 4a Conferència Mundial de les dones que va tenir lloc a Beijing i el 5è aniversari de l’establiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 que posen la igualtat de gènere en el centre del desenvolupament sostenible.

Àmpliament acceptem les diferències entre homes i dones però, el que no és tan evident, és que homes i dones tinguem les mateixes oportunitats malgrat que les lleis del nostre país les reconeguin.

Aquests dies està en marxa una campanya per visibilitzar l’esport femení amb el lema; “t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”. Aquest lema ens ha de fer pensar sobre com estem actuant, tots i totes, en cada un dels nostres entorns, per afavorir aquesta igualtat d’oportunitats.

Les dones som, el 50% de la població mundial, la meitat de la humanitat, però el 2020 encara hem de reivindicar els nostres drets més fonamentals.

Les polítiques d’igualtat afecten el 100 % de la humanitat, ja que signifiquen una visió compartida de justícia social i els drets humans i per tant, tota la humanitat té la responsabilitat d’actuar i d’oferir les mateixes oportunitats als nens i a les nenes del planeta. Les reivindicacions doncs, no són cosa, només de les dones, els homes també hi sou convidats.

Lluitem, homes i dones, durant tot l’any i en totes les nostres activitats, per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. No ens podem permetre perdre el 50% del talent ni la meitat de l’espectacle!

Carmela Fortuny, regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat