Aquest 2020, persistim!

Diuen que dedicar massa temps al passat i al futur pot fer que deixem de viure, amb la intensitat que li pertoca, el present. Aquests dies he decidit defugir d’aquesta idea i he constatat que amb l’aprenentatge del passat podem projectar molt millor els dies, mesos i anys de la dècada acabada d’encetar. Les reflexions m’aclareixen quin ha de ser el camí que no és cap altre que el camí de continuar, de seguir, de perseverar, de mantenir-se ferm per aconseguir un objectiu marcat malgrat les dificultats, en definitiva, el camí de PERSISTIR.

Persistir en el model de ciutat que estimem. Sant Cugat és una ciutat d’acollida, solidària, verda, amable, diversa, que estima la cultura, una ciutat que ha sabut fer-se gran mantenint les tradicions i aprofitant les oportunitats. La nostra és una ciutat que té moltes, moltíssimes coses bones i també reptes, com l’accés a l’habitatge, la mobilitat i l’emergència climàtica. Des de Junts per Sant Cugat, persistim en mantenir i potenciar aquest model de ciutat afrontant els reptes amb solucions innovadores i executades amb el màxim consens possible.

Perseverar en el diàleg polític a tots nivells, també en el local. Mantenir la mà estesa malgrat les constants mostres de menyspreu rebudes fins ara per part de l’actual govern tripartit. Junts per Sant Cugat som 9 regidors i regidores que persistim en la petició de sumar en tots aquells temes de ciutat i de país que requereixen majories, en tots aquells projectes que afecten el conjunt de la nostra població. Continuarem oferint diàleg per buscar el màxim consens possible perquè els projectes compartits són molt més forts. Sant Cugat hi sortirà guanyant.

Continuar treballant per un nou país des del món local, des dels pobles i ciutats. Un nou país lliure de preses i presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica d’una nova república. Persistim en el nostre compromís de treballar per la llibertat. Tinc l’esperança i la confiança que trobarem el camí per aconseguir el nostre objectiu, des de la no-violència, la democràcia i l’orgull de ser com som. Mai havíem arribat tan lluny.

A nivell més personal, persisteixo en continuar traslladant els valors de l’esport a la política. Crec fermament que ens poden ajudar a assolir els nostres reptes com a projecte col·lectiu, ho he dit altres vegades. Si ens esforcem; si sabem mantenir el ritme, la constància, el treball, la cohesió de grup; si sabem aixecar la mirada i garantim els cordatges perquè ningú caigui; si descansem el que toca; si reflexionem per a decidir quin és el millor camí, us garanteixo que com a ciutat, farem el cim, guanyarem la cursa i sobretot serem millors persones.

Persisteixo també en el meu compromís amb Sant Cugat, liderant un equip capaç d’aprofitar la proximitat del món local, treballant escoltant a peu de carrer, amb generositat i una visió inclusiva.

Tenim un projecte de ciutat, un full de ruta a seguir per seguir fent de Sant Cugat la millor ciutat on viure, treballar i desenvolupar un projecte de vida.

Encetem aquesta nova dècada treballant per a millorar la vida de la gent, fent camí junts i juntes, PERSISTINT!

Carmela Fortuny, exalcaldessa i regidora portaveu de Junts per Sant Cugat