Reafirmem el nostre compromís amb la construcció de la República catalana

La data de l’1 d’octubre de 2017 perviurà per sempre en la memòria col·lectiva d’aquest país. Des de Junts x Sant Cugat commemorem, per segon any, una fita històrica d’exercici democràtic i de defensa del dret d’autodeterminació dels pobles, en el que més de dos milions de persones van decidir participar activament en el referèndum per a poder decidir lliurement el seu futur, malgrat la repressió, la violència i la brutalitat exercides per les forces de seguretat espanyoles. Una resposta desmesurada, per part de l’estat espanyol, davant de l’exercici cívic i democràtic que representa votar i que feia palès la manca de voluntat política d’intentar trobar una solució acordada i pactada amb el govern de la Generalitat; una actitud que es manté encara avui amb una presó preventiva injusta i abusiva, la judicialització del procés, la vulneració reiterada de drets i amb detencions arbitràries i injustificables que intenten construir un relat de violència i terrorisme que res té a veure amb la realitat.

Aquell 1 d’octubre de fa dos anys ens va unir i ens va fer més forts. I cal que ens mantinguem units i forts per afrontar els dies que s’acosten. La sentència obrirà una nova etapa en què l’independentisme haurà d’incrementar la iniciativa. Una etapa en la qual haurem d’actuar amb intel·ligència i determinació per defensar activament la democràcia, la justícia i la llibertat, sempre de manera pacífica i no violenta. Des de Junts x Sant Cugat reafirmem, de nou, el nostre compromís amb la construcció de la República catalana, que continua intacte i rebutgem, explícitament, qualsevol forma de repressió i violència.

Tal com diu el MHP Carles Puigdemont, ‘Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats’.

Junts per Sant Cugat

Sant Cugat del Valles, 1 d’octubre de 2019.