Moció per a la no criminalització de l’independentisme

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Atès que el passat dilluns 23 de setembre nou persones d’un Comitè de Defensa de la República (CDR) van ser detingudes en una actuació de la Guàrdia Civil amb l’acusació que estaven preparant projectes terroristes amb objectius secessionistes.

Atès que no és el primer cop que veiem operacions policials similars. L’abril del 2018, la ciutadana Tamara Carrasco va ser detinguda sota l’acusació de terrorisme i rebel·lió, tancada i incomunicada 48 hores, i confinada a no poder sortir de la seva ciutat, Viladecans, durant més d’un any, fins que finalment es van retirar les acusacions per la manca de proves.

Atès que la ciutadania de Catalunya va poder comprovar que aquella operació policial es basava en acusacions infundades que només tenien l’objectiu de desacreditar els CDR.

Atès que aquestes operacions generen en les persones detingudes, en el seu entorn i en la ciutadania en general una gran angoixa i patiment, ja que el desconeixement sobre la seva situació així com la desproporcionalitat de les mesures preventives que s’han decidit en el passat són font de gran desconcert i indignació.

Atès que el dret de manifestació és un dret inalienable de les persones i la ciutadania catalana ha demostrat, des de ja fa molts anys i en nombrosíssimes ocasions, la seva voluntat de manifestar-se pacíficament en defensa dels seus legítims objectius. Les manifestacions polítiques pacífiques son un eina legítima de reivindicació i protesta.

Atès que l’independentisme català ha donat un exemple al món amb les seves manifestacions i demostracions socials, sempre multitudinàries, escrupolosament pacífiques, cíviques i festives.

Atès que la consecució d’una democràcia de qualitat és un dels motius del projecte sobiranista. Una democràcia on tots el drets individuals I col·lectius siguin respectats. En aquest sentit, el projecte sobiranista no és compatible amb cap tipus de coacció, intimidació o expressió no pacífica.

D’acord amb tot l’exposat, demanem que el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès aprovi el 21 d’octubre els següents

ACORDS

Primer.- Denunciar la criminalització de l’independentisme i defensar el sentit pacífic, cívic i democràtic de l’independentisme català. L’independentisme no és terrorisme.

Segon.- Rebutjar fermament les irregularitats jurídiques i les vulneracions dels drets humans que s’hagin pogut donar en la detenció de nou ciutadans catalans en l’operació impulsada per l’Audiència Nacional i la Guàrdia Civil i defensar el dret a la presumpció d’innocència de qualsevol persona.

Tercer.- Defensar el lliure exercici dels drets civils i polítics de tots els catalans i catalanes i exigir la fi de la repressió de les persones perseguides i preses per les seves idees polítiques.

Quart.- Reivindicar que la lluita per a la consecució dels legítims objectius polítics de la llibertat nacional per a Catalunya només pot ser democràtica i pacífica.

Cinquè.- Condemnar la violència de qualsevol tipus i mostrar suport amb les persones que es manifesten de forma pacífica i democràtica en defensa de les seves idees. A Catalunya totes les idees democràtiques són i seran sempre respectades. Tothom ha de poder fer política en llibertat, sense coaccions i amenaces de cap tipus.

Sant Cugat, 1 d’octubre de 2019