Avui no els parlaré del Govern de la ciutat

Carmela Fortuny:

 

Els cicles electorals són d’una durada esquifida en comparació amb els grans projectes que transformen la ciutat. A Sant Cugat moltes d’aquestes transformacions estaven en la seva fase final o en execució molt avançada quan s’ha produït el recent canvi de Govern. Serveixin aquestes ratlles per repassar alguns exemples.

Al barri del Monestir hi ha dues actuacions que canviaran la vida al barri: la primera fase de la vianantització de l’avinguda de Cerdanyola i l’ordenament dels Jardins del Vallès. Tant una com l’altra el nou equip de Govern en podrà recollir el testimoni ben aviat.

Un altre cas semblant, d’una importància cultural i social de primer ordre, és el teatre de la Unió. Una infraestructura cultural al bell mig de la ciutat del que ja només queda rematar-ne l’execució, ja que el projecte i la dotació econòmica estan resoltes.

La legalització i ordenació de Can Borrull, de gran importància pels veïns que hi viuen, és un projecte d’una gran complexitat per molts motius (ubicació, infraestructures, el seu cost, de tipus social o ambiental, …). Aquest estiu finalitzarà tot el procés, on hi ha participat el veïnat, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Enhorabona!

També, un altre cas que la seva resolució ha comportat un període de dècades, ha estat la clausura de la Pedrera Berta. Personalment em sap greu no poder conduir el projecte ambiental que tècnics i polítics havíem ideat i que compartíem amb el municipi d’El Papiol i amb el Parc de Collserola.

A Mira-sol, sabrem acabar temes ja desencallats com són la protecció acústica dels habitatges a l’autopista o la desaparició de l’última torre d’alta tensió?

Carmela Fortuny, regidora portaveu de Junts per Sant Cugat